Sommerhuber GmbH

RATH: Materiały akumulacyjne

RATH to austriacki producent szerokiej gamy materiałów ogniotrwałych w branży kominkowo-zduńskiej z ponad 150-letnim doświadczeniem. Jako jedno z niewielu przedsiębiorstw na świecie samodzielnie produkuje wszelkie niezbędne wyłożenia pieców oraz najwyższej jakości wyroby ogniotrwałe. Produkty odznaczają się wysoką jakością oraz precyzyjną technologią przetwarzania.

Oferta Rath  www.rath-group.com

Kleje, zaprawy, tynki

Asortyment firmy Rath obejmuje szeroką paletę ogniotrwałych zapraw, klejów, mas i tynków, spełniających najwyższe wymagania techniczne. Od zaprawy na bazie gliny do chemicznie wiążacego kleju, z szeroką gamą systemów tynkowania do betonów ogniotrwałych i środków izolujących. Do każdego zastosowania w branży zduńskiej firma Rath oferuje odpowiedni produkt.

Materiały izolacyjne

Wszystkie materiały izolacyjne są zatwierdzone znakiem jakości. Przeznaczone są do izolacji cieplnej ścian, budowy kominków, pieców i/lub tynkowanych wkładów grzewczych.

Elementy szamotowe

Szamoty zduńskie stworzone są specjalnie z myślą o budowie pieców kaflowych i kominków. Spełniają wysokie wymagania, a ich standardy jakości są wiarygodne dla odporności ogniowej, gęstości, porowatości, wytrzymałości na nacisk i odporności na szok termiczny. Szamoty Rath charakteryzują się długą żywotnością, prawidłową kumulacją ciepła i optymalnym, zdrowym oddawaniu ciepła przez promieniowanie.

Materiały do akumulacji

W kształtkach i płytach szamotowych firma  Rath jest liderem w branży i oferuje najwyższą jakość. Innowacyjne systemy kształtek i systemów ciągu są stale rozwijane i udoskonalane, mając na celu zoptymalizowanie materiału i właściwości. Kształtki i kanały akumulacyjne są szczególnie polecane do budowy kominków akumulacyjnych i pieców szamotowych.

Piece chlebowe

Piec chlebowy ma wiele różnych zastosowań. Obok klasycznego pieczenia chleba, ten przyjazny środowisku piec na drewno oferuje także takie możliwości jak pieczenie mięs, pizzy i ciast, suszenie owoców i grzybów, wędzenie łososia, pstrąga, boczku, piersi z kaczki itp., podgrzewanie posiłków, suszenie ziół.